Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Gör det billigare att åka buss!

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Det skrivs och debatteras mycket om den så kallade Östersundslänken. Detta för att få bort så mycket biltrafik som möjligt från innerstan. Man ska göra det attraktivt och snyggt. Men det som gör att många inte åker buss är priset.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Jag själv provade länge att åka buss till och från mitt arbete då jag bor i stan och inte hade bil. Men för alla resor fick jag betala ganska mycket. Dessutom kunde jag inte ta mig till mitt jobb på morgonen de helger jag jobbar.

Det slutade med att jag köpte en lite billig bil som gör att jag både har råd och kan ta mig till jobbet alla dagar, även storhelger.

Alla jobbar inte 8–17, lediga helger, sena kvällar. Alla har inte råd att betala så mycket för buss som det faktiskt kostar. Alla kan inte på grund av olika skäl cykla eller gå.

Ni politiker borde följa alla som jobbar helger, kvällar, storhelger, tidiga morgnar sena kvällar och se hur verkligheten ser ut.

Sänk priserna, utöka busstiderna för oss som vill men inte kan åka buss. Tycker vi börjar där och sen kan vi fundera över kostnaden för Östersundslänken.

Kommunanställd

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan