Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Debatt
Svar till S: Sverige behöver en liberal och borgerlig regering!

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Att Socialdemokraterna i denna valrörelse gör sitt yttersta för att undvika politiska sakfrågor är uppenbart för väljarna.

S: Hur går det till när man tar in SD i värmen, Pär Löfstrand (L)? (7 september)

Pär Löfstrand (L).

Bild: Johan Axelsson

I stället för att diskutera regeringens fatala misslyckanden med energiförsörjning, brottslighet och integration väljer partiet att försöka brunsmeta sina politiska motståndare och precis innan valet lägga om sin politik för att minimera de politiska förlusterna.

Annons

Annons

Hittills i år har det skett 47 dödliga skjutningar och 16000 elever lämnar grundskolan utan godkända betyg samtidigt som skyhöga elpriser gör att människor tvingas från sina hus.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

De senaste åtta årens utveckling är dyster. Sverige har letts av en regering som, i stället för att målmedvetet ha styrt, motvilligt har släpats in i framtiden. En regering som gång på gång har överraskats av verkligheten och som suttit så hårt fast i gamla hjulspår att svängarna har blivit tröga när vägval har behövts. Sverige förtjänar bättre.

Sverige förtjänar en regering som klarar av att se vad som väntar runt hörnet. En regering som klarar av att forma en hållbar politik i allt från försvarsfrågor till energi och migrationspolitisk! Sverige behöver bli mindre efterklokt och för att detta ska bli verkligt så behöver Sverige en ny regering!

Det är därför liberalerna efter dubbla beslut i partiets högsta beslutande organ, landsmötet, slagit fast att Liberalerna i valrörelsen ska arbeta för att Sverige får en handlingskraftig liberal och borgerlig regering. I en sådan regering ingår givetvis inte Sverigedemokraterna men de får givetvis på samma vis som S stödja en sådan regeringsbildning.

Den politiska realiteten i Sveriges riksdag kräver att de politiska partierna kan samtala med varandra. Liberalerna har inget problem att samarbeta kring frågor där man tycker lika som andra partier.

Sverige behöver en liberal och borgerlig regering och det är enbart Liberalerna som kan garantera att en sådan kan tillträda.

Pär Löfstrand (L)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan