Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
S: Vi måste tala om kulturen inför valet

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Valdebatten är fylld av enormt många frågor, där sjukvården, skolan och vårt läns utveckling kan vara bland de största frågorna.

Samtidigt tycks kulturen och kulturpolitiken återigen ligga långt ned på dagordningen.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Sanningen är ju ändå att utvecklingen av vårt län och vårt samhälle, där välfärdsfrågorna är viktiga, aldrig kan ske utan kulturen.

Egentligen borde kulturpolitiken vara grundläggande i skenet av hur ett samhälle utvecklas. Allt vi gör är påverkad av vår kultur och därför förtjänar den ett större intresse. Hur ser vi till att alla får tillgång till den, att alla som vill får utöva den.

För det krävs kulturskor, arenor, utbildningar, arbetstillfällen och en syn på att utbildning och arbete inom kulturområdet är viktigt.

Någon måste dessutom våga skydda den fria kulturen från klåfingrig politik som vill styra dess innehåll så den passar det politiska budskapet – kultur kan reta och vara obekväm ibland! Så håller den tanken fri, håller samhället öppet och bidrar till ett demokratiskt samhälle!

Sverige är så utvecklat att vi inte inser att kulturen varit med och byggt detta utvecklade samhälle! Låt inte mörka krafter stoppa fritt utövande och dessutom folkbildningen i form av studieförbund och folkhögskolor, som ger många nya chanser och kunskaper i livet!

När jag konfronterar Sverigedemokraterna kring deras syn på kulturen, viker de undan. Kommer med undanflykter och vill inte kännas vid alla de motioner, skrivningar, program och uttalanden som är just hot mot fri kultur och folkbildning från deras sida.

Valet är ditt och jag är beredd att fortsatt jobba för goda förutsättningar för kulturen.

Robert Uitto (S)

Annons

Annons

Till toppen av sidan