Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Skogsstyrelsens flum måste få ett slut!

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Skogsstyrelsens myndighetsutövning, särskilt mot privata skogsägare, är på väg att haverera. Jag hoppas att fler skogsägare inser vad som pågår och tar strid mot Skogsstyrelsen, och överklagar beslut som är dåligt underbyggda och direkt felaktiga.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Skogsstyrelsen tillämpar skogsvårdslagen olika för privata skogsägare och storskogsbruket, och ärenden handläggs direkt felaktigt, vilket jag själv råkat ut för med förödande konsekvenser.

Trovärdigheten för Skogsstyrelsens verksamhet är helt förbrukad när tjänstemän gör inventeringar i avverkningsanmälda skogsområden i smyg och inte uppträder öppet i sin yrkesutövning och underrättar markägaren i förväg. Uppgifterna om påstådda naturvärden saknar verklighetsförankring, men ligger till grund för senare beslut.

Storskogsbruket vågar tjänstemännen inte ifrågasätta eftersom de stora skogsbolagen har egna anställda jurister. Dessutom kan det i närtid dyka upp en välavlönad tjänst hos skogsbolaget, och då vill inte ha gjort sig obekväm tidigare.

Från att ha varit en myndighet med kunniga och ansvarsfulla medarbetare har Skogsstyrelsen förvandlats till en lekstuga för miljöaktivister. Dessa individer med vänstersympatier som har infiltrerat myndigheten kommer att på sikt ödelägga det svenska skogsbruket om utvecklingen får fortgå.

Det hyggesfria skogsbruk som förordas av Naturskyddsföreningens medlemmar, kommer på sikt att återskapa de restskogar med låg produktion som så sent som på 1980–1990-talet staten betalade bidrag till skogsägare att avveckla. Det flum Skogsstyrelsen ägnar sig åt måste få ett slut genom starka protester från skogsbruket.

Skogsägare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan