Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Varför får vi inte längre vara nära sjön nedanför Jamtli?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Varför har den enda lättåtkomliga platsen mitt i stan, mellan järnvägen och Storsjön nedanför Jamtli, stängts för oss som vill sola och få vara nära vattnet i sommarvärmen?

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

I Östersund finns en stor fin sjö som gjorts oåtkomlig för alla oss som på nära håll vill vistas vid vattnet, njuta av båtar och få svalka! Vi som är beroende av bil men inte campar eller har sommarstuga har under senare år med glädje nyttjat den här platsen.

Annons

Platsen är numera helt avstängd med över 150 stora stenblock! Varför? Det finns uppsatt en skylt om att camping är förbjuden och då avses förmodligen husbilar som inte får stå gratis på denna fina plats.

Men vi som åker bil och inte tänker campa utan bara vill sitta i en solstol, fika och njuta av förmånen att vara nära sjön – det är nu förbjudet! Vart ska vi i stan ta vägen om man inte kan åka långt utanför stan utan vill vistas vid Storsjön? Området kring Minnesgärdet har ju också stängts!

Spännande att höra om avspärrningarna skett i väntan på den samiska byggnad som ingen vet om den kommer att byggas? Skamligt av Östersunds kommun att göra den här fina platsen oåtkomlig för oss innevånare!

Besvikna

Stora stenblock blockerar platsen nedanför Jamtli.

Bild: Privat

Annons

Annons

Till toppen av sidan