Annons

Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Skönt att man kan gå längs den stadsnära stranden

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svar på insändare: Varför får vi inte längre vara nära sjön nedanför Jamtli?

Det finns massor av ställen där man kan åka ned till sjön och ställa sig med bilen nära vattnet om man nu vill det. Bland annat på Söder (norr om Nedre Vattugatan).

Annons

Inget konstigt att man inte alltid kan få åka med bil överallt där man önskar. Vi ska ju även åka mindre bil med tiden då det har negativ miljöpåverkan.

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Det finns cyklar som man använda med tre och fyra hjul om man har svårt att cykla på en med två hjul. Även eldrivna fordon som permobil med mera, som man kan åka dit med om man nu måste åka hela vägen ut.

För annars går det utmärkt att parkera på parkeringen alldeles ovanför och gå de cirka 30–100 meterna ned till stranden.

"Mycket bra med stenarna som hindrar att folk kör in och kör sönder marken med sina fordon."

Bild: Anna Sundkvist

Så skönt att man gjort en början till sann strandpromenad i Östersunds centrala stadsdelar/delar (från Odensala i söder till Norr i norr och snart kanske även hela vägen till Lugnvik). Så skönt att det numera går att kunna gå, springa, jogga, cykla mm längs den stadsnära stranden.

Hoppas ni utvecklar områdena längs stranden än mera för att folk ska kunna hänga där och må gott på olika sätt (motionera, socialisera mm).

Kanske kan det nämnda området bli Östersunds största och mest centrala "beach" om inte annat. Det ser ju redan nu nästan ut som en sandstrand där mellan Jamtbli brygga och Ambulanshelikoptern.

Annons

Annons

Mycket bra med stenarna som hindrar att folk kör in och kör sönder marken med sina fordon. Mycket bra att ni hänger med mer och mer och gör Östersund till en attraktiv och modern stad i nöjes, idrottens, friluftslivets, miljöns och hållbarhetens tecken.

Vi som är mycket nöjda med att inte bilar får åka hela vägen ned

Annons

Annons

Till toppen av sidan