Annons

Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
När ska ni se oss vårdpersonal som människor?

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag jobbar åt regionen och har under lång tid, även innan pandemin, känt mig obetydlig. Att jag inte betyder nåt! Så länge någon jobbar så är allt bra och chefer och ledning är nöjda, det spelar ingen roll om jag gör ett bra jobb eller inte. Att vara en magnet på schema-tavlan är en känsla jag bär med mig i jobbet. Ambulanserna rullar och våra övertidskonto växer, men hur mår vi?

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Vi vill också ha skälig lön, bra arbetsmiljö och återhämtning. Det som är normalt för andra men en utopi för oss. Vi får inte strejka som piloterna, så snälla ge mig den respekt jag förtjänar ändå. Ge mig en rättvis lön baserad på kunskap, erfarenhet och lojalitet.

Se mig som den individ JAG är. Specialistsjuksköterska med 4 års universitetsstudier, 10 års erfarenhet inom vården, mamma med 2 barn att ta hand om, hus och bolån, familj och vänner.

Jag tycker om mitt jobb, det känns givande att kunna hjälpa människor när de behöver hjälp men snart räcker inte det för att arbeta kvar hos en arbetsgivare som inte förstår mitt värde.

Helena

"Ge mig en rättvis lön baserad på kunskap, erfarenhet och lojalitet." Arkivbild.

Annons

Annons

Till toppen av sidan