Annons

Annons

Annons

Östersund

Det händer på Östersunds bibliotek under hösten

Östersunds bibliotek ligger som vanligt i framkant när det gäller att arrangera spännande kulturevenemang för alla åldrar. Nu har de släppts sitt höstprogram, som ni kan ta del av här.

Text

Bild: Amanda Spångberg

Annons

För barnen:

Sagolika söndagar – Varje söndag rullar Östersunds bibliotek fram en fin pysselvagn och tar fram sagoinspirerande utklädningskläder. Man kan givetvis passa på att låna sina favoritböcker när man ändå är där.

Efter skolan – En kväll i veckan är avsatt för skapande. Där kan man göra bokmärken, roliga skrivövningar, snygga pins eller annat som faller en in. På filialen i Brunflo är det måndagar som gäller, i Torvalla tisdagar, medan Lit tar onsdagarna.

Under Östersunds biblioteks många höstaktiviteter kommer det att finnas tillfällen för både pyssel och lek. Här, fyraårige Sam Graff som visar hur en superhjälte flyger under ett evenemang i våras.

Bild: Malin Moberg

Läxhjälp – På torsdagar kan man få hjälp med läxorna 15.00-17.00 på Torvalla bibliotek där vuxna finns på plats för att hjälpa till med skolarbetet. Läxhjälpen är ett samarbete med Rädda Barnen.

Annons

Annons

Lyssna och pyssla – Tre eftermiddagar alla barn i åldrarna 9–12 år sätta sig ner och njuta av en berättelse på biblioteket, när personalen bjuder på högläsning ur bra böcker. Högläsningen kommer att arrangeras 21 september, 2 november och 14 december.

Författarbesök av Daniel Edfelt – 3 november kan man träffa och lyssna på författaren till de mysrysliga barnböckerna om nioåriga Siri och spökexperten Kaspar Blom.

Lo Graff, 8 år, njuter av en bok. Arkrivbild från i våras.

Bild: Malin Moberg

Akti lij – 6 december kommer en magisk föreställning till biblioteket, som tar med barnen in i den samiska sagovärlden. Föreställningen är riktad mot barn i åldrarna 4–10 år och biljett krävs för att få gå på den.

Filurfredag - 16 december och 18 december arrangeras en mysig sagostund för filurer i åldrarna 3–5 år.

Evenemang som huvudsakligen riktar sig mot vuxna:

Författaren och konspirationsteoriexperten Kent Werne är en av de prominenta gäster som Östersunds bibliotek har bjudit in under hösten.

Bokträffar på Lits bibliotek – På bokträffarna träffas man helt enkelt och tipsar varandra om läsvärda böcker. Nästa träff är 26 september.

Annons

Bokmorgon – Här tipsas det om skönlitteratur, facklitteratur och en och annan barn- och ungdomsbok. För att kunna vara med behöver man anmäla sig via bibliotekets hemsida. Kommande träff är 13 oktober.

Annons

Filosofiklubb – träffar för den som gillar att bolla stora tankar och idéer. Nästa träff är 13 oktober.

Läslust med Hej Främling – En träff där alla som vill vara med samlas i Torvalla bibliotek och pratar om en bok som gruppen läst tillsammans. Nästa träff är 5 oktober.

Digital minimässa - En del av eMedborgarveckan där man kan få hjälp med dina digitala funderingar. Datumet är 12 oktober.

Författarbesök av Kent Werne – Hur skapas konspirationsteorier, vem tror på dem och varför sprids de? Kent Werne, en av landets ledande experter på området kommer hit på eMedborgarveckan, 11 oktober kl. 18.00, för att berätta om sin bok ”Konspirationsfeber”.

Fredagskicken med Toves orkester – Toves orkester är glädje, gemenskap och allas lika värde. De kommer till biblioteket 2 december klockan 15.00 för att bjuda på ett grymt sväng som passar alla åldrar.

När Toves Orkester kommer på besök lär det bli allt annat än tyst i biblioteket.

Bild: Petter Hansson Frank

Programmet är inte hugget i sten, vill biblioteket förtydliga. Aktiviteter kan tillkomma allteftersom hösten fortskrider och den som vill hålla sig helt uppdaterad kan göra det under rubriken ”På gång” på bibliotekets hemsida.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan