Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Staten kör med dold agenda mot Sveriges skogsägare

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag instämmer med insändaren från ”Skogsägare”. Men det är inte bara Skogsstyrelsens flum som måste få ett slut, utan det gäller flummet från Länsstyrelsen i Jämtlands län inom samma område.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Staten kör med en dold agenda mot Sveriges skogsägare, där de ovan nämnda myndigheter kör ett dubbelspel. När den ena myndigheten säger ja till avverkning säger den andra nej, och tvärtom. Man vet aldrig vem det är som bestämmer.

Slutligen slår båda myndigheterna ifrån sig och säger att just min myndighet har inte gjort några inskränkningar utan det är den andra myndigheten. Som skogsägare vet man aldrig vem som bestämmer.

Båda dessa myndigheter är ute på samma marker och inventerar sällsyntheter, det tycks finnas hur mycket skattebetald arbetstid som helst för att flumma ut i skogen. Begär man av okunskap eller kanske rent av intresse en dokumentation av genomförda inventeringar har de inget att rapportera.

Begär man dessutom resultat av inventeringar från ett skogsreservat, då trampar man dessa myndigheter verkligen på tårna.

De har inga skyldigheter att kontrollera att det som inventeras på privat mark finns inom olika reservats gränser.

Vad diskuteras inom den offentliga debatten angående skogsbruk? Nyss genomförda slutavverkningar och 100-årig skog! Skogen år 0, och skogen år 120, men vad händer där emellan?

Naturskyddsföreningar av olika slag tycks inte ha någon aning om vad som sker i skogen där emellan. Man blundar för det faktum att det händer massvis i skogen under dess uppväxt. Det skrämmande är att samma brist finns hos Skogsstyrelsen och Länsstyrelsen Jämtlands Län.

O Hed

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan