Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Jaktfrågorna inte viktiga för C och S

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nu ser vi att SD är näst största parti i Jämtlands län och i riksdagsvalet med cirka 15 procent av rösterna.

Ett exempel på varför SD har lyckats med det är hur de har behandlat alla som på något sätt är inblandade i jakten i Jämtland.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Om man tittar på hur många arbetstillfällen och företag som på något sätt har delar av sin inkomst från jakten, är det många miljoner som varje år. Det är många personer som på något sätt är inblandade i jakten, även om de inte själva jagar; familjemedlemmar, släktingar och vänner. Frågar man dessa personer vilket parti de har störst förtroende för i jaktfrågor så svarar en stor majoritet SD.

Varför har det blivit så? Redan innan valet 2018 var SD:s riksdagspersoner och lokala företrädare ute och pratade jaktfrågor med innevånarna i Jämtlands län. De förstod problemen med ökande rovdjursstammar och även förvaltning av älgstammen och hänsyn till renskötseln.

Tittar man nu på valet 2022 så finns det framför allt två stora partier, S och C i Jämtlands län, som inte vill att SD ska växa. Deras tre riksdagsledamöter har skrivit någon enstaka artikel i lokalpressen att de har en likvärdig syn på jaktfrågorna som SD, men det är allt.

De lokala representanterna för S och C län har inte med ett ord nämnt jaktfrågor vare sig i lokalpressen, sociala medier eller när de träffat folk på valmöten. Har man den attityden i en fråga som är så viktig för så många länsbor, då kommer SD att fortsätta växa både lokalt och i riksdagsvalet, framför allt på S och C:s bekostnad.

Kjell Berg

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan