Annons

Annons

Annons

Orientering

Läsartext
DM avslutades med sprint i Krokom: ”Får tänka till lite extra”

Orienteringssäsongen i länet avslutades i söndags med DM i sprintorientering inne i Krokoms samhälle. Samtidigt hölls prisutdelning för Länsförsäkringars ungdomsserie som i år samlat en imponerande skara ungdomar.

Detta är en läsartext.

Annons

Orienteringen i länet kan se tillbaka på ett stort uppsving under 2022.Samtliga DM-tävlingar har samlat klart över etthundra deltagare och det initiativ som några ungdomsledare i olika klubbar tog för två år sedan, att se till att länet fick en ungdomsserie har slagit mycket väl ut.

Åtta deltävlingar ingår i serien och alla som deltar i minst fem av tävlingarna får en fin pokal. I år var det inte mindre än 80 ungdomar som genomförde minst fem tävlingar. Det är en 20-procentig ökning jämfört med fjolåret.

Annons

OK Storsjön som arrangerade tävlingen är en av de klubbar som de senaste åren lockat många nya till sporten. Klubbens ordförande Jörgen Ågran, som också var tävlingsledare kände sig nöjd när tävlingen var klar:

Annons

– Vi har haft en bra dag. Fint väder och många deltagare och allra roligast är givetvis att så många ungdomar har börjat orientera.

Deltagare i klasserna 10 till 12 år, samt inskolningsklasser, som deltagit i minst 5 deltävlingar och erhöll en pokal i ungdomsserien

Peter Sandberg, rutinerad banläggare, hade lagt tävlingsbanorna, fick beröm från många håll:

– Det är alltid lite nervöst innan man ser att deltagarna kommit i mål från de olika banorna.

Han förklarade också den största skillnaden mellan att lägga banor i skog jämfört med inne i samhällsbebyggelse:

– När man är inne ibland hus och gator får man tänka till lite extra för att få till bra vägvalssträckor mellan kontrollerna.

Ungdomar i klassen 14 till 16 år som deltagit i minst 5 deltävlingar och erhöll en pokal i ungdomsserien.

Sussie Barkholt, känd orienteringsprofil i länet, som numera tävlar för OK Pan Kristianstad deltog och var mycket nöjd:

– En jättefin karta och mycket rolig orientering, var hennes omdöme.

Distriktsmästare i huvudklasserna blev Johanna Ågran, OK Storsjön i seniorklassen för damer och Mårten Wänn, Frösö IF i motsvarande klass för herrar.

Annons

Annons

Text och foto: Torbjörn Ohlsson

Samtliga resultat finns hos: eventor.se

Medaljörer i seniorklassen för damer, trean från vänster Stina Andreasson, Frösön, tvåan Stina Bodén Litsbygden och segrare Johanna Ågran, OK Storsjön.

Medaljörer i seniorklassen för damer, tvåan Olle Näslund Östersunds OK, segrare Mårten Vänn, Frösö och trea Ulf Lindqvist, Östersunds OK.

Kontroll vid Täppvägen, på väg mot mål.

Spurt mot mål efter att ha tagit sista kontrollen

Ungdomar vid första kontrollen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan