Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Avskaffa datumparkeringen på Körfältet

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Då var det snart dags för datumparkering igen, och vi som bor på Körfältets hyressida och inte har egen parkering, får varannan dag inte stå parkerad längs med infarterna.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Detta hade inte varit något problem om det inte vore för att det är permanent parkeringsförbud på ena sidan infarten året runt, vilket innebär att när datumparkering råder, får man inte parkera över huvud taget varannan dag på den sidan där det i normala fall är tillåtet.

Annons

Detta orsakar stora problem för oss som inte har egen parkeringsplats och det slutar med att man står där ändå och riskerar att få parkeringsböter, vilket vi också får, allihop. Titt som tätt är det fem–tio bilar på rad med en bot på vindrutan.

Det finns besöksparkeringar, men när dessa är fulla så finns det inget annat alternativ. Vart ska vi parkera? Man får inte parkera längs med Inspektörsvägen och man får inte parkera på vändzonerna. Det finns alltså ingenstans i närheten där man kan parkera.

Vad har datumparkering ens för syfte på vägar där man ändå bara får parkera på ena sidan?

Antingen så avskaffar man datumparkering längsmed dessa infarter, eller så tar man bort det permanenta parkeringsförbudet på ena sidan infarten, så när datumparkering råder så kan man stå på rätt sida på rätt dag istället för att inte kunna parkera alls.

En som vill kunna parkera sin bil där jag bor

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan