Annons

Annons

Annons

Bräcke

Minnesord: Annica Rolén Fältman, Stockholm, 50 år

Annica Rolén Fältman, Stockholm har hastigt avlidit i en ålder av 50 år. Närmast sörjande är döttrarna Alice och Agnes, systern Tina Rolén med familj, föräldrarna Barbro och Mats Rolén samt hennes före detta make Olof Fältman.

Annons

Annica föddes på Östersunds BB söndagen den 27 maj 1972. I slutet av augusti flyttade hon med sina föräldrar Barbro och Mats från Bräcke till Uppsala. Från tidiga år var mormor Anna Nordin i Bräcke hennes stora idol. Hon reste till studentlägenheten i Uppsala så fort det behövdes, vilket blev ganska ofta eftersom vi inte hade några släktingar i staden. På somrarna fick Anna och morfar Thorsten och farmor Birgit och farfar Åke i Stavre alltid uppsalafrämmande i flera veckor. Den 15 januari 1975 kom Annicas lillasyster Tina, som hon länge talat om och väntat på.

Annica var mycket ambitiös och vetgirig och klarade skolan med glans. Hon tog studenten på ekonomisk linje 1990 och sedan civilekonomexamen vid Uppsala universitet. Hon var ambitiös och flitig, men hann även delta i Uppsalas nationsliv. Hon träffade västerbottningen Olof på Norrlands nation och de bosatte sig 1996 i Stockholm. Åren 2002 och 2003 fick de sina älskade döttrar Alice och Agnes. 

Annons

Annons

Annica arbetade efter sin examen på flera myndigheter och företag, sin längsta och sista anställning hade hon på Handelsbanken fonder där hon var finansiell skribent. 

Annica var en utpräglad och skarp människokännare. Hon visste omgående vilka hon gillade och litade på. Sina vänner från såväl ungdomsåren i Uppsala som vuxenlivet i Stockholm skattade hon mycket högt. Hon var mycket allmänbildad och en inbiten bokläsare.

Annica var noggrann och välplanerad i allt hon gjorde. Allt skulle ske snabbt och rationellt, utan långa beslutsvägar. Inför familjens många resor var väskorna packade i mycket god tid och taxin kunde inte komma nog snabbt!

Annica hade känsla för stil och smak i allt hon gjorde, vilket märktes i heminredning och klädval. Hon satte en omisskännlig prägel på familjens hem – vitt och turkos, var hennes älsklingsfärger. Hon gillade att resa och helst till länder med sol och värme. Familjen skaffade sig 2012 en vacker lägenhet i Port de Sòller på Mallorca dit släkt och vänner alltid var välkomna.

Annica hade ända sedan barndomen återkommande problem med sin hälsa. När hon var tio år fick hon skolios, som blev en oönskad följeslagare livet ut. Hon kämpade tappert med sina ryggsmärtor utan att klaga, men alla såg förstås hur hon led.

Annica trivdes i glada vänners lag där det ofta var fest och musik. Hos mormor och morfar i Bräcke, liksom hos mamma och pappa i Uppsala, var det alltid sång och musicerande, vilket Annica förde vidare till sin egen familj. 

Hon var en omtänksam och vänsäll person. Vid födelsedagarna uppvaktade hon oss alltid med dyra presenter. Hon höll även nära kontakt med släkten i Bräcke och var varje år på besök hos oss när vi var i vårt fritidshus i Stavre.

Vår saknad efter Annica är ofattbar och hon lämnar ett stort tomrum efter sig!

Barbro och Mats Rolén och systern Tina Rolén med familj

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan