Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
SD: Därför ville vi höja biljettpriserna

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Under regionfullmäktige i oktober hanterades ett ärende som rörde biljettpriser på stadsbussarna och som ska gälla från juni 2023.

Så blir de nya biljettpriserna på stadsbussen nästa år (13 oktober)

Annons

Annons

Regionala utvecklingsnämnden berättade att kollektivtrafiken ser ut att gå med cirka 10 miljoner i underskott för 2022, då framför allt drivmedelspriserna ökat kraftigt under året.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

När vi därför skulle fatta beslut om näst intill orörda biljettpriser (några sänktes) så reagerade vi från Sverigedemokraterna och föreslog en höjning med 10 procent från dagens nivå, vilket egentligen är för lite men någorlunda i nivå med inflationen i alla fall. Alla andra partier röstade naturligtvis emot vårt förslag.

Om vi hade täckt upp för dessa 10 miljoner hade vi istället kunnat höja lönen för till exempel undersköterskor med cirka 1 400 kronor per månad – detta sa alla övriga partier nej till.

Det är du som jobbar inom vården och du som är i behov av sjukvård som får betala priset för hur övriga partier prioriterar, Sverigedemokraterna prioriterar vård och vårdpersonal först!

Ronny Karlsson (SD) gruppledare Region JH

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan