Annons

Annons

Annons

ÖP lyfter: Mobbning

Insändare
Mobbningen är möjlig därför att den tillåts

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Tror på allvar att de flesta mobbare sover sämre och får en tuffare tillvaro på sikt. Det påstås att mobbare inte har ett samvete, och därför kan fortsätta trakassera sin omgivning, det tror inte jag. De mår som de förtjänar, innerst inne.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Mobbningen är möjlig därför att den tillåts. Tro inget annat! Vi kan prata, resonera, böna och be, men ingenting kommer att förändra en mobbares beteende om det inte blir straffbart.

ÖP lyfter: Mobbning (artikelserie)

Nu finns det ju gradskillnader i helvetet, men den dagen mobbning kommer in under brottsbalken även här i Sverige, först då kan den upphöra eller minska. I många länder inom EU utdöms både dryga böter samt fängelse.

Samhällskostnaderna är oöverskådliga, inte minst de mänskliga. För mobbningen drabbar inte bara en enskild individ, utan en hel klass och skola, en hel arbetsplats och region, ett helt område och land.

Krig uppstår vid olösta konflikter, som vi tyvärr ser idag, och att stå i direktsänd tv och mobba har visat sig vara kontraproduktivt – för vissa partier mer än andra!

Konsekvenser, omedelbara och tydliga, är något som sällan används, och det märks inte minst i det dagliga våldet vi ser och som bara ökar år från år.

Det bör vara allas vårt ansvar att jobba för en förändring. Då skulle vi alla må lite bättre, inte minst mobbaren.

AK

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan