Annons

Annons

Annons

Strömsund

Minnesord: Erik Olofsson, Strömsund

Den 26 september avled Erik Olofsson, Strömsund, i en ålder av 100 år. Han sörjes närmast av sina tre barn med familjer.

Annons

Pappa var född i Ånäset, Tullingsås, där han växte upp tillsammans med sin äldre bror och sina föräldrar som drev ett litet jordbruk. Han var som ung en framgångsrik idrottare både inom friidrott och skidåkning. Idrottsintresset höll i sig även på äldre dar då han följde alla sändningar på tv med både sommar- och vintersporter.

Eriks yrkesbana har varit skiftande, han jobbade som lantbrukare, kolare, körde lastbil, jobbade på fabrik och blev till slut en mycket skicklig murare. Han slutade sin yrkesbana som vaktmästare på Vattudalsskolan, där han blev mycket uppskattad.

Annons

Annons

1953 gifte sig pappa och mamma Inga-Britt. De fick tillsammans tre barn, Jörgen, Anneli och Håkan. De köpte sitt hus på Ånäset som de renoverade och som pappa skötte exemplariskt, liksom den fina trädgården där han odlade lite av varje.

De hade också sin stuga längst ut på Ånäset där pappa tillbringade mycket tid. Han trivdes som allra bäst ute i naturen och i skogen och han kunde det mesta om djur och natur. Varenda fågelläte kunde han identifiera. Ett annat av hans intressen var fiske, många turer med utter har vi gjort ute på Vattudalen. På hösten var det spännande när vi fick vara med och håva sik i kvällsmörker i skenet från en lampa, eller bara sitta och meta uppe i Tullingsåsån.

1998 sålde de sitt hus på Ånäset och flyttade in till Strömsund där de bodde några år på Solbacken, men med mammas sviktande hälsa flyttade de till Strömbacka. Tyvärr gick mamma bort 2013 men pappa blev kvar på Strömbacka till sin bortgång. På Strömbacka blev hans höjdpunkt att få gå till fiket varje förmiddag och fika med sina vänner.

Han såg fram mot sin 100-årsdag och fick som tur var uppleva den. Han var så stolt när han fick motta gratulationer från kungahuset i form av ett telegram.

Erik hann bli både pappa, svärfar, morfar, farfar, mormorsfar och farfarsfar, och alla kommer vi att sakna honom oändligt.

Barnen Jörgen, Anneli och Håkan med familjer

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan