Annons

Annons

Annons

Torvalla

Minnesord: Folke Linnarsson, Torvalla

Folke Linnarsson föddes 1934 i Sveg. Hans föräldrar hette Hugo och Maria Linnarsson. Han var det andra barnet av en syskonskara på 5 barn. Han växte upp i Sikås och han kom att i hela sitt liv känna starkt för båda orterna Sikås och Hammerdal.

Foto: Privat

Annons

Redan som barn så hade Folke en gudstro som höll livet ut. När det vart dags att utbilda sig, så utbildade han sig till möbelsnickare. Sen kom han att bli predikant i EFS. Det var även genom EFS han träffade sin livskamrat Karin. Dom gifte sig 1956 och fick 3 söner Lars, Anders och Thomas.

Både som barn och i sitt jobb som predikant så åkte han på många läger. Både barn- och konfirmandläger. Många somrar tillbringade han på Wilhemsberg på Norderön. Många tidigare konfirmander har berättat både vad Folke har fått betyda i personliga möten, men också undran över hur mycket han orkade, för det blev långa dagar. Han trivdes med att få vara på läger och möta alla fina ungdomar. Att ställa in något läger för att det var för få anmälningar fanns inte. Folke kom att omskola sig till  mentalskötare när han var över 50.år. Han jobbade som det fram till han fyllde 63 år.

Annons

Annons

Folke var en kärleksfull make och pappa och vi hade en fin uppväxt. 1982 så föddes hans första barnbarn och lyckan att få bli farfar gick inte att ta miste på. Han fick 5 barnbarn och dom var så älskade av sin farfar. Åren gick och han hann få 6 barnbarnsbarn, som även dom var lika älskade. Att ett av dom barnen fick namnet Folke var så roligt.

Folke och Karin bodde sen slutet på 1960-talet i Brunflo. Han tyckte om att få pyssla med huset. Hans största hobby var att fotografera både färgkort och svartvitt. Folke hade ett mörkrum där han kunde framkalla film och göra kort. Han tyckte om att köra bil och i sin ungdom blev det många bilbyten.

2017 så flyttade han och mamma till Skogbruksvägen i Torvalla. Vi i familjen är så tacksamma över vilken omsorg dom fick. I september 2019 så blev Folke änkeman men han kunde bo kvar där.

Folke trivdes bra men pratade ofta om att få flytta hem till Gud. Den 6 oktober så lämnade pappa oss.

Vi barn med våra familjer och många vänner är så tacksamma över vad Folke har fått betyda och är så tacksamma över hela hans liv.

Barnen Lars, Anders och Thomas

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan