Annons

Annons

Annons

Östersund

Minnesord: Thord Larsson, Östersund

Vår älskade pappa, och under många år hela Jämtlands revypappa, Thord Larsson har stilla lämnat oss i en outsäglig sorg och saknad.

Annons

Pappa föddes i Alsen och det var också där han startade sin långa revykarriär. 1958 gjorde han entré på revyscenen, blott 16 år gammal. Sedan började han också skriva egna nummer och 1975 bildades Heimkokerevyn. Pappa skrev många av sina revynummer på älgpasset och sedan spelades det nyårsrevy i januari varje år.

På nittiotalet bildades Jämtrevyn med pappa som en av de drivande krafterna. När pappa inte själv stod på scenen stod han oftast i kulisserna och njöt av att höra publikens skratt. Att göra andra glada med sin underfundiga humor har varit viktigt för pappa och tänk så många tusentals jämtar och härjedalingar han glatt under åren.

Annons

När han klev av scenen på Storsjöteatern för sista gången tog det inte länge förrän revylusten återkom. Denna gång blev det en återgång till rötterna med nya revyer i Alsen, cirkeln var sluten. Där var han inblandad i så väl skrivande av nummer som framförande på scenen. År 2018 firade Alsenrevyn 60-årsjubileum och det blev den sista revyn.

Annons

Vår pappa har varit vår stora idol i livet. Han har lärt oss så mycket, gett oss så mycket och älskat oss så mycket. Hans hjärta var stort och rymde många, inte minst märks det på all kärlek som kommit efter hans bortgång. Han har betytt mycket för många.

Vi är så tacksamma för alla fina minnen vi har. Alla resor nära och långt bort, fotbollsmatcher, skidskyttetävlingar i soffan och alla mysiga familjemiddagar. Vi har gjort så mycket tillsammans och för pappa var familjen det viktigaste. Han var en glad, skämtsam och påhittig morfar till sina barnbarn och en trygg, kärleksfull pappa till oss. Vi har mängder av sparade sms från honom där han skriver hur mycket vi betydde och hur mycket han älskade oss. Och han sa det ständigt, vi har alltid vetat.

För pappa var glaset ständigt halvfullt genom livet. På grund av bristande hälsa och kraft fick han inte det liv som han ville ha det sista året. Så när han firat sin 80-årsdag med släkt och vänner, sedan fått träffa alla de som betydde mest för honom, lämnade han oss i trygg förvissning att vi alla skulle klara oss. Han visste att vi har varandra och han fick återförenas med sin stora kärlek, vår mamma.

Annons

Något som pappa skulle ha kunna sagt men som sades av Hasse Alfredson, en av pappas förebilder, är: ”Det är ens förbannade skyldighet att vara glad. Annars bättrar man bara på livets och all världens elände.”

Pappa kommer att vara så saknad, men finns för alltid i våra hjärtan och vi vet att han och mamma vakar över oss.

Carina & Helena

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan