Annons

Annons

Annons

Frösön

Minnesord: Tim Wallinder, Frösön

Vår älskade son och lillebror, Tim Wallinder har nu gått vidare efter 25 års kamp mot sin svåra sjukdom.

Annons

Tim föddes 18 oktober 1988 i Söderåsen, Offerdal, och var en frisk, glad och kärleksfull kille. Här växte han upp på landet med äventyr, traktorer och storslagen natur. Han gillade att åka skateboard, cykla, meka och framför allt att charma alla flickor, stora som små.

Men den 2 september 1997 förändrades allt. Tim fick en svår hjärnblödning och svävade länge mellan liv och död. Med kroppen halvt förlamad och livsuppehållande funktioner störda behövdes övervakning och hjälp dygnet runt. Ett nytt och annorlunda liv började, med dubbla assistenter, hjälpmedel, rehabilitering och så vidare. I denna svåra tid försökte familj och vänner hålla modet och hoppet uppe, speciellt då det senare visade sig att Tim var mentalt frisk och den kärleksfulla pojken han var, fanns kvar.

Annons

Många assistenter har passerat genom åren hos Tim, alla var en så stor del av hans liv, vissa blev väldigt nära oss alla.

Annons

Under åren har han tränat sitt tal så han kunnat kommunicera utan problem. Han utvecklade sitt intresse för RC-bilar och båtar och blev väldigt duktig på att meka och köra och fann lösningar för att köra med bara en hand. Tim var mycket teknisk och lärde sig bygga både bilar och svävare som han gladeligen körde på tok med. Bland annat ligger en liten båt på Storsjöns botten efter en krock med dåvarande SS Thomée. 

Lungre RC-bana var också ett populärt ställe för Tim att köra sina bilar på, där han fick stöd av JMK och alla hobbyhandlare som hjälpt honom.

Han gillade även att lyssna på musik, sjunga och spela olika tv/dataspel. Ofta fick han hjälp av både assistenter och storasyster att styra en del knappar.

Tim var väldigt duktig i språk och skrev många roliga och djupa berättelser, till stor glädje för oss som läst dessa. Han har alltid haft glimten i ögat och en stor portion humor, som hjälpt både honom och oss. Efter skolgång och gymnasiet, började han jobba inom Mica, Östersunds kommun, där han bland annat delade ut post och trivdes väldigt bra med uppgifterna och sina arbetskamrater.

Tim har alltid älskat djur. Allt från kattungar, delfiner till hans fantastiska Tuva. Denna fina älghund tog Tim till sitt hjärta för att beskydda och ge sin kärlek.

Annons

Under de senaste åren har tyvärr hans tillstånd blivit sämre och han fick kämpa med många omgångar av lunginflammation och infektioner som bidrog till sämre lungor och hård press på hjärtat.

Många gånger har han lurat döden, men denna gång, den 17 oktober, gick det inte längre. Han somnade in lugnt och stilla och fick äntligen frid i sin kropp.

Vi är många som sörjer denna underbara kille med det stora hjärtat och världens bästa humor.

Mamma, pappa och storasyster med familjer

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan