Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Debatt
Svar från Linda Hedenljung: Svepande kritik från Daniel Kindberg

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Linda Hedenljung svarar på ett debattinlägg från Daniel Kindberg som hävdar att boken Faktura Luft innehåller felaktigheter:

Linda Hedenljung har skrivit Faktura Luft, som gavs ut i augusti.

Bild: Arkivbild

Annons

Annons

Inga upplagor av Faktura luft kommer att dras in. Det är både mitt förlag Modernista och jag överens om. Ljudboken kommer att släppas i december precis som planerat.

Det är svepande kritik som Daniel Kindberg framför. Gällande om Kindbergs tidigare hus var vitt eller ljusgrått kan säkert diskuteras. Men om Daniel Kindberg säger att det var ljusgrått har han säkert rätt.

När det gäller Tage Erlander och Kindbergs morfar, så har jag citerat direkt ur Erlanders dagbok. Där konstaterar Erlander bland annat: ”På vägen hit till Stockholm har Lundberg berättat, varför han flyttar från Harpsund. Hans beskyllningar mot trädgårdsmästaren var ju inte roliga att lyssna till. Antagligen har Lundberg rätt.”

Kritik framförs också mot bokens beskrivning av ett visningshus. Allt underlag på Östersundshem och materialet i mutbrottsutredningen visar att det är kopplat till Hans Carlssons släkting.

Daniel Kindberg och Sollefteåmannen har känt varandra i mer än 30 år. Huruvida de ska tituleras ungdomsvänner, barndomsvänner eller långtida vänner är en mycket intressant semantisk diskussion som jag gärna hade fört med Kindberg vid någon av alla de otaliga tillfällen för intervju som han hittills nekat till.

Jag kan bara beklaga att Daniel Kindberg har valt att inte svara på mina frågor under mitt arbete med boken.

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan