Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Bredda Rådhusgatan

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag undrar hur de styrande i kommunen tänker när de tror att borttagande av parkeringar och avsmalnande gator ska förbättra luftkvaliteten. Om man förbättrar för trafiken kan man kanske nå målet. Bilar som rullar eller står parkerade spyr ut mindre avgaser.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Bredda Rådhusgatan från Cirkle K och norrut så att det finns plats för bussfickor och vänstersvängande bilar, så att det går att köra om på höger sida.

Sätt upp trafikljus för gående där Biblioteksgatan korsar Rådhusgatan, där kan man få stå länge på morgon och eftermiddag när skolbarnen ska till och från skolan.

Låt parkeringsplatserna vara kvar, mindre snurrande för att hitta parkering. Vart har man tänkt sig att turister och de som bor utanför stan ska ta vägen? Minska parkeringstiden till två timmar om man inte står i parkeringshus.

Odenskogsvägen behöver också bussfickor, jag förstår inte varför man inte gjort plats för bussarna att stanna på redan från början.

Slutligen; kanske polisen kan göra en insats för att få bilförarna att använda blinkers! Alltid blinka ut sig med höger blinkers ur rondellerna, ska man ut första till höger, slå på blinkers redan innan man är framme vid rondellen.

På Rådhusgatan från Cirkle K mot stan kan man bli stående bakom bilar utan blinkers som står stilla mitt i körfältet och man har ingen aning vad de tänkt göra.

För övrigt instämmer jag i signaturen Albertinas insändare om busstorget. Låt busstorget var ett busstorg och gör en rejäl uppsnyggning!

Odensalabo

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan