Annons

Annons

Annons

Östersund

Minnesord: Bertil Persson, Östersund, 87 år

Bertil Persson har avlidit i en ålder av 87 år, den 15 oktober 2022. Han efterlämnar barnen Tony, Elizabeth och Jonas med familjer.

Annons

Bertil var en färgstark person med mycket styrka och humor. En väldigt social man med ett sant intresse för teknik och människor.

Han satte alltid familjen i första rummet och var en trygg och pålitlig familjefar.

Bertil växte upp i Solliden med sin familj.

Farfar var vaktmästare på Snicken som det heter idag. Han och hans bröder Kjell, Leif och Lasse var av det rörligare slaget och farmor Stina hade fullt upp att hålla koll på de små busfröna.

Annons

Annons

Pappa brukade stå vid grindstugan och se mamma gå eller cykla förbi på väg hem från sitt jobb som köksbiträde på Klockhuset Solliden. En dag vågade han fråga om de skulle gå ut på dejt. På den vägen blev det, att de gifte sig och flyttade till en lägenhet på Litsvägen.

Det blev sedan bygge av ett hus i Opebacken där vi barn växte upp. Senare byggde han även en sommarstuga i Romo, Undersåker där en släktgård styckats upp till bröderna.

Pappa var en praktiskt man med många talanger, lite uppfinnare, snickare, elektriker och allt i allo. Han utbildade sig till elektriker och jobbade största delen av sitt vuxna liv på Jämtkraft. När han gick i pension startade han en egen elfirma, Ope Elektriska.

Pappa har varit en trygg person för oss barn. Han satte alltid familjen i första rummet. Vi kommer att sakna hans styrka och humor.

Dottern Elisabeth Fastesson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan