Annons

Annons

Annons

Offerdal

Minnesord: Lilly Eriksson, Offerdal

Vår kära mamma Lilly Eriksson i Offerdal har lugnt och stilla somnat in i en ålder av 98 år. Hon efterlämnar oss fyra barn med familjer.

Lilly växte upp tillsammans med fyra syskon i Stocke. Hennes mor Brita, härstammande från Vejmon, dog i tuberkulos när Lilly var tio år. Redan under skolgången började vår mamma arbeta som piga och barnvakt hos familjer på olika ställen i Offerdal. Vid 19 års ålder arbetade hon med tunnbrödsbakning i Mjällom.

Annons

Annons

Efter giftermål 1944 med Manne, flyttade hon till Söderåsen där de tillsammans övertog gården och bedrev jord- och skogsbruk. Vi fyra barn fick här tidigt lära oss arbeta hårt med sysslorna på gården.

Vid polioepidemin 1953 drabbades mamma av förlamning på höger arm, vänster fot och magmuskler. Hon hade då nyss fött sitt tredje barn. Hon vårdades först på Epidemisjukhuset i Östersund, varefter hon under nästan ett år fick rehabiliterande vård på Kronprinsessan Victorias Kustsanatorium i Vejbystrand, Skåne. Med sin envishet, tålighet och uthållighet klarade hon ändå att därefter ta hand om oss barn och sysslorna på gården.

Ett år efter maken Mannes bortgång 2001, flyttade mamma från Söderåsen till en central lägenhet i Änge, där hon bodde tills för ett och ett halvt år sedan. Hon flyttade då till Hällebo, där hon fann sig till rätta och där hon fick en god omvårdnad den sista tiden.

Vi barn har mycket att tacka mamma för, hennes mångkunnighet, strävsamhet, omtänksamhet och inte minst hennes kärlek. Hon var medlem i många år i Röda Korset och Offerdals Hembygdsförening.

Vi är oerhört tacksamma för att vi fick ha dig som mamma i så många år.

Jan-Erik, Britt-Marie, Mats-Olov, Lars-Håkan

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan