Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Svar: Flytta – då slipper ni bullret på Genvägen

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Nu är ni igång igen. Folket som medvetet har bosatt sig längs Genvägen. De har varit medvetna om att det är en trafikerad gata.

Bullernivåerna på Genvägen är farliga för hälsan (14 november)

Annons

Annons

Tänk om folk boende längs Rådhusgatan, Stuguvägen och Färjemansgatan skulle ställa samma krav som ni på Genvägen? Hur skulle Östersund överleva som stad då? Eller är det bara ni på Genvägen som ska få slippa trafikbuller?

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Tidigare har ni försökt att påverka kommunen genom att hävda att folk kör för fort på Genvägen. När detta inte fungerade försöker ni nu med att använda bullerkortet.

Det finns en massa lösningar för att slippa få in buller i er bostad. Byt ut fönster och ytterdörrar till bra ljudisolerande versioner. Men mitt främsta tips blir att om ni inte vill bli störda av buller, flytta då ut på landet istället.

Något intressant jag observerade i artikeln; ni hänvisar till att buller är skadligt. Det förnekar jag inte, men ni har inte presenterat någon utredning över vilka bullernivåer som ni uppmätt inomhus. Att ni har buller ute i trädgården får ni nog acceptera om ni väljer att bo där ni valt att bo.

Stackars Östersund, om det ni skriver stämmer, att barn som växer upp längs trafikerade gator får kognitiva störningar som följer med upp i vuxen ålder. Med tanke på hur många barn som växer upp på Rådhusgatan, Stuguvägen och Färjemansgatan kommer kommunen att få stora problem med vuxna som har kognitiva funktionsnedsättningar.

Boende på Samuel Permansgata

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan