Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Låt ÖFK själva sanera sin ekonomi!

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svar på ”Nu är det upp till oss supportrar och sponsorer!” (15 november)

Gång efter annan får vi veta att ÖFK saknar kapital, miljonskulder byggs på löpande. Varför har de ingen ekonomiskt utbildad som kan lägga en budget? Utgifter ska matcha inkomster/kapital – ekonomisk baskunskap!

Annons

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Enligt styrelseledamot Olle Stenfors: ”Någonstans så har man en verksamhet som är för dyr. Egentligen är det nästan omöjligt att få en sådan här klubb att gå runt. Kostnaderna är för höga och intäkterna för låga för att det ska fungera”.

Supportrar ska stötta med kapital – har ni fått en plan för hur de medlen kommer att användas eller slänger ni bara gladeligen in pengar i det svarta hålet?

Att tillföra medel till ett läckande skepp är till ingen nytta – hur ska ÖFK klara de löpande utgifterna fortsättningsvis? Ska supportrarna swisha till löner och drift varje månad, bland annat hyror till kommunen? Kanske halsduksförsäljning kan säkra lönerna?

Jag hoppas verkligen att investerarna/sponsorerna tar sitt förnuft till fånga och säger nej till att satsa mer i detta såll. Låt ÖFK själva sanera sin ekonomi – de har levt ur hand i mun under många år utan att ta krafttag med ekonomin, vilket genererat de miljonskulder de har i dag.

Annons

Deras vd sa tidigare att de ”100 000 kronorna varken sänker oss eller stärker oss.” – det visar vilken inställningen är till ekonomi!

Annons

Så mycket tillför ÖFK inte Östersund längre, förutom för de mest fanatiska supportrarna, vilket visat sig i publiksiffror under den gångna säsongen. Endast då det var gratis inträde steg sifforna. Det är ett lag som landade på plats 14 av 16.

Det finns annat att satsa på i Östersund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan