Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Vård av äldre kräver stor kompetens och erfarenhet

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ja, det är brist på äldreboenden, men det är också brist på personal. Man kan inte bara sätta in vilken personal som helst.

Vårdföretagarna: Bristen på äldreboenden allt större (3 november)

Annons

Annons

Vård av äldre kräver stor kompetens och erfarenhet. Detta saknas i dag. Personal säger upp sig – varför? Jo, arbetsbördan är så stor. Personalen har inte tillräcklig kompetens.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Vi skulle behöva bättre boende i form av mindre enheter och enheter i ett plan, då de som bor på ett särskilt boende (säbo) kan komma ut och få vara nära markplan. Äldre behöver aktiviteter och engagemang, men detta saknas i dag. Många äldre blir sittande framför tv:n.

En annan sak som också skulle behöva åtgärdas är att de vuxna med psykiska sjukdomstillstånd skulle behöva egna boenden och inte blandas med de äldre. Bara för att man är äldre och lider av psykisk sjukdom ska det inte per automatik innebära att man ska in på säbo.

Detta mynt har fler sidor än två. Ni som sitter och bestämmer över hur vården av äldre ska se kanske skulle behöva titta med andra glasögon, och verkligen se vad olika kategorier av personal gör, hur ser det ut på boendena.

En del säbo är i dag inte lämpliga som säbo. De blir bara en förvaring och en väntan på – vadå?

Medmänniska

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan