Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Svar: Man älskar något med föreningen som är mer värt än pengar

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Du som skrivit detta verkar inte veta hur svensk idrott är uppbyggd:

Stoppa pengarna i andra hål (17 november)

Annons

Den bygger på våra gemensamma insatser. Ordet förening kommer ju av att man förenas för att kunna få till något som man inte klarar av var och en för sig. Mitt och ditt finns inte, bara vi och vårt.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Visst kan jag hålla med om att man i budgeten borde underskatta intäkterna och överskatta kostnaderna för att öka chansen för att ro ekonomin i hamn.

Dock ska sägas att en idrottsförening är en demokratisk allmännyttig ideell förening och får inte drivas för enskild individs eller grupp av individers ekonomiska intresse. Den ska drivas för allmännyttiga intressen som exempelvis idrott och kultur. Man ska gå plus minus noll utöver att man kanske lägger undan till att ha en buffert för oförutsedda kostnader.

Men revisorer kan ifrågasätta varför man inte förbrukat pengar. Gör man slut på pengar riskerar man att mista en massa olika bidrag som man som förening brukar ha rätt till. Läs på om vad och hur svensk idrott ska bedrivas enligt Riksidrottsmötets beslut efter många års utredning.

De demokratiska, allmännyttiga ideella föreningarna är till för att tillföra andra värden till samhället än pengar och finansieras med miljarder från staten varje år, då man vet att de tillför så mycket för både individen och samhället. Så absolut inget konstigt att man skänker det man kan till en föreningen som ligger en varmt om hjärtat. Man älskar något med föreningen som är mer värt än pengar.

Annons

En förening är inte mer än sina medlemmar och alla som stöttar på olika sätt runt omkring. Att säga att ÖFK ska sanera sin ekonomi själva blir lite lustigt, eftersom ÖFK är och består av alla som på något sätt engagerar sig i ÖFK. Gränsen för vad som är ÖFK flyttas hela tiden beroende på vilka och hur de engagerar sig.

Så självklart kommer vi fortsätta att hjälpas åt och bidra så att vi kan ha den förening vi önskar i form av ÖFK. Detta till skillnad mot företag som ägs av några med vinstintresse och makt.

I föreningar förenas vi för att få till mera

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan