Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Svar från M: Justering av elprisområden ska utredas först

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Svar på Dags för ett norrländskt eluppror! (21 november)

Regeringen och SD har uttalat att Sverige ”på sikt” bara ska ha ett enda elprisområde, vilket skapat oro hos oss i den norra delen av landet (elprisområden, där elpriset är förhållandevis låga).

Annons

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Målet om ett gemensamt elprisområde kommer dock inte att förverkligas på många års sikt, då ett sådant genomförande endast är aktuellt när kärnkraften är utbyggd i södra Sverige.

Tidshorisonten är därmed cirka 15–20 år och en utredning ska ligga till grund inför ett eventuellt beslut i frågan. Elproduktion och elanvändning ska vara i balans, innan ett elprisområde är aktuellt. Norrland kommer aldrig att missgynnas vid en eventuell justering av våra elprisområden.

Angående vattenkraftåterbäring: Detta är en fråga som jag och länsmoderaterna har drivit i flera år.

Inför en statsministeromröstning i riksdagen lämnade Moderaterna också ett löfte om att införa vattenkraftåterbäring, om Centerpartiet gav ett stöd till Ulf Kristersson i omröstningen. Vattenkraftåterbäring var för övrigt ett av flera givna förslag som skulle gynna landsbygden och Norrland. Centerpartiet valde dock att på nytt stödja en socialdemokratisk regering.

Moderaterna fortsätter arbeta för bättre förutsättningar som gynnar Norrland och där ingår bland annat vattenkraftåterbäring

Saila Quicklund (M) riksdagsledamot Jämtlands län

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan