Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Debatt
Tandsköterskeyrket är ett ansvarsfullt arbete som måste löna sig

Text: 

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det är dags att höja tandsköterskornas löner, det är dags att ta itu med ökad lönespridning och det är dags att säkra en hög kompetensnivå.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

För att den offentliga tandvården ska kunna rekrytera och behålla sina medarbetare behöver attraktiviteten i tandsköterskeyrket öka. Folktandvården måste se till att nyutbildade tandsköterskor vill stanna och göra yrkeskarriär inom tandvården. Yrkeserfarenhet och utbildning måste löna sig betydligt bättre än idag.

För att bli tandsköterska krävs ett och ett halvt års studier på yrkeshögskola, efter examen väntar en lön som är betydligt lägre än genomsnittet för personer med motsvarande utbildningsnivå. Inom Region Jämtland Härjedalen finns det tandsköterskor som efter ett helt yrkesliv i tandvården och tandhälsans tjänst inte når upp till 30 000 kronor i månadslön.

Annons

Annons

Därför måste ingångslönen höjas och lönespridningen öka. Att investera i en flerårig utbildning måste ge utdelning och betala sig bättre. Annars riskerar arbetsgivaren ett kompetensbortfall när tandsköterskor lämnar för andra mer välbetalda arbeten eller privata vårdgivare.

Det är viktigt att lönen speglar den kompetens tandsköterskorna har – det ska löna sig att vara utbildad och att kompetensutveckla sig. För att hänga med i yrkets utveckling och vilja utvecklas och lära nytt behöver det finnas morötter för våra medlemmar.

Tandsköterskorna spelar en central roll inom tandvården, dels i självständigt arbete på egen hand, dels som assisterande i team. Det finns en bred samsyn bland tandsköterskorna om att de tar över vissa avancerade arbetsuppgifter som traditionellt och tidigare har legat på tandläkarna. Dessa delegerade arbetsuppgifter kan vara att ge bedövning, ta röntgenbilder, göra tandavtryck, munhälsobedömningar på barn eller tillfälliga fyllningar, bara för att nämna några.

Även teknikutvecklingen inom tandvården kräver att tandsköterskorna ska lära sig hantera ny teknisk utrustning och digitaliseringen leder till ökad administration och krav på IT-kompetens. Självklart ska viljan att bidra till både egen utveckling och verksamhetens utveckling märkas i lönekuvertet.

Annons

Vision Region Jämtland Härjedalen ställer krav på fyra prioriteringar som arbetsgivaren bör genomföra för att öka tandsköterskeyrkets attraktivitet och status:

Höj ingångslönen

Gör långsiktiga lönesatsningar

Öka lönespridningen så att yrkeserfarenhet och kompetens lönar sig

Slå vakt om den höga kompetensnivån, bland annat genom att de yrkes- och specialistutbildningar som finns regelbundet granskas

Gunvi Dahlström, ordförande Vision Region Jämtland Härjedalen

Maritha Söderström, tandsköterska, förtroendevald Vision Region Jämtland Härjedalen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan