Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Äntligen ett rejält lönelyft för erfarna sjuksköterskor

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag har arbetat i landstinget/regionen sedan 1980-talet och alltid trivts. Mina funderingar genom åren har varit den lönemässigt undermåliga belöningen för mina insatser.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

I år har dock något skett med den nuvarande ledningen, både politiker och tjänstemän. Vårt avtal (Vårdförbundet) gick ut i april, och eftersom lönediskussionerna inte var färdiga så såg den nya (inte den sjukvårdsledning som varit aktiv fram till valet) till att all personal som arbetar obekvämt fick 2000 kronor per månad från 1 juni i år.

Annons

Det kändes som att någon äntligen uppskattar och fattar att vi behövs, att vi är i en bristsituation och att något radikalt behövs för att legitimerad vårdpersonal som sjuksköterskor behöver känna ett ekonomiskt stöd.

Nu när lönerna är klara för året och ska betalas ut i november, har merparten av oss sjuksköterskor med lång erfarenhet fått ett rejält lönelyft, för min del nästan 5 000 kronor, vilket är över 12 procent av min lön. För denna klarsynthet från politiskt håll (läs Socialdemokraterna) ska positiv uppmärksamhet riktas, tycker jag.

Efter det centerpartistiska styret som rådde fram till valdagen, då en starkt kritiserad tjänstemannaledning (sjukhusdirektör m fl) fullständigt sköt specialistvården i sank med det politiska styrets goda minne, känns det bra att vi nu har ett politiskt styre som förstår situationen på sjukhuset i Östersund!

Jag hoppas nu att vi framöver får en mer tillåtande arbetssituation så vi kan hjälpa de länsinnevånare som behöver vård på ett bättre sätt.

Leg sjuksköterska med specialistutbildning, Östersunds sjukhus

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan