Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Föräldrar skämmer ut sig på dans inför sina barn

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Trenden har vänt igen och dansbandskulturen uppskattas av ungdomar som har åldern inne.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Det jag tycker är fruktansvärt är att när unga åker iväg för att umgås med andra kompisar för att dansa och ha kul, måste de också oroa sig över sina berusade föräldrar som är på samma ställe. Så ordningen har vänt. Ungdomarna blir föräldrar till sina föräldrar.

Annons

Annons

Man kanske ska börja fundera som förälder om man är tillräckligt mogen för att skaffa barn, om man inte kan låta bli spriten och låter barnen växa upp i en otrygg och osäker miljö. Som vuxen borde man veta att man inte uppträder berusad bland ungdomar, som i lagens mening fortfarande är barn.

Åk dit nykter och umgås och dansa istället, och intressera dig för vad din ungdom gör! Ni föräldrar har så många andra ställen där ni kan skämma ut er och vara pinsam på, men gör det inte inför era ungdomar.

Träffar ungdomar dagligen i mitt arbete och jag kan lätt se hur de i tysthet lider över sina pinsamma föräldrar, som mår så dåligt att de glömmer bort sina barn. ”Smärtan försvinner om jag dricker och har roligt”, tänker de.

Det enda som händer är att barnet i bakgrunden lider mera och du som förälder skämmer ut dig och blir pinsam och har ännu mera ångest och skam dagen efter.

Nanny McFire

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan