Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Behåll busstorget!

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Östersunds busscentral bör absolut vara kvar där den fortfarande står, 2022. Många passagerare åker väldigt långt från orten där de stiger på bussen innan de är framme i Östersund.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Jag själv, som är (lite) gammal, åker buss tio mil när jag ska till Östersund och blir trött och sömnig under den ganska långa färden. Då ser jag fram emot att gå till något ställe några få meter från busscentralen för att ta en kopp kaffe med bulle eller smörgås. Efter det blir jag pigg och glad för att orka gå in i affärer ett tag.

Annons

Framme i Östersund står bussen kvar en stund på busscentralen och chauffören hjälper en gärna att få ut stora väskor och någon rullator som finns i bagagedelen. Om bussen bara stannar på en parkeringsplats kan det vara svårt för en del av passagerarna att snabbt stiga av bussen. Har de också något i bagagedelen måste de själva försöka krångla få ut dem.

Blir busscentralen flyttad längre bort från affärsdelen kan det för oss äldre bli alltför långt att gå. Busscentralens nuvarande läge är viktigast för passagerarna.

En landsortspassagerare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan