Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Håll koll på era hundar!

Text: 

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Ett antal hundägare bryr sig inte om att ha hunden kopplad trots att de är utom synhåll för varann (hundägare och hund) i strövområden där det även finns vilt, och detta med motiveringen ”jag vet att min hund är snäll”.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Det är anmärkningsvärt att vissa hundägare fullständigt struntar i att ha kontroll på sin hund. Jag har personligen varit med om när en hund kommit rusande mot mig och min kopplade hund. Trots att jag snabbt tog upp min vovve i famnen, eftersom man inte vet om den andra hunden är snäll eller ej, hoppade hunden i fråga för att nå min hund.

Ingen ägare dök upp förrän fyra minuter senare, och jag var då upprörd över att ägaren i detta fallet inte haft kontroll över sin hund. Påtalade det olämpliga, men fick negativt svar med kraftuttryck, vilket nog kan anses vara ett olämpligt sätt att inleda en diskussion.

Ovan visar bara på hur oansvarigt vissa hundägare (förhoppningsvis ett undantag) agerar. Om man ska ha sin hund ”frikopplad” är det minsta kravet att man ser hunden och att den lyder sin ägare.

Tyvärr gör vissa rötägg till hundägare att man undrar om det inte borde vara mer kontroller kring om alla verkligen ska få skaffa hund.

Hundägare som tar 100 procent ansvar för sin hund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan