Annons

Annons

Annons

Krokom

Insändare
De äldre behandlas skamligt av Krokoms kommun

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Behandlingen av äldre, som bor i lägenheter på säbo (särskilt boende) i Krokoms kommun, är under all kritik!

De gamla, som kanske nyligen tagit det stora steget och lämnat sina hem och sociala sammanhang i byarna för att flytta till egna lägenheter i Krokoms centrum, ska nu tvångsförflyttas!

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Långt bort från sina lägenheter i centrum, där de har byggt upp nya sociala kontakter, kan följas ut och gå till affär, kafé, bibliotek och Kupans träffpunkt. Nu ska dessa 80-95-åringar förpassas till ett privat drivet nybygge, långt ut från centrum. Ut i skogen i princip.

De tvingas bort från sina lägenheter till små rum på 15 kvadratmeter. De äldre har ingen talan, utan nu är beskedet från kommunens företrädare att detta är vad som gäller och politikerna har bestämt! Punkt slut!

Alternativt, om du vill ha lägenhet, flytta ännu längre bort, till Föllinge eller Offerdal, där de inte känner en själ och är långt bort från spontanbesök från vänner och anhöriga!

Var finns det fria valet i denna kommun? Man blir mörkrädd över den nonchalanta attityden mot våra gamla! Är de inte värda bättre behandling? Är man så gammal och en gång har flyttat till säbo, bör man inte rivas upp från sin tillvaro och tvångsförflyttas ut i skogen!

Skärpning Krokoms kommun, och låt dem som nu bor och trivs i sina lägenheter bo kvar så länge de lever! Samt satsa på ett framtida säbo i Ås. Komunens kassako nr 1, Ås, bör väl få något tillbaka för sina skattepengar!

Morran

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan