Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Det gick fort för ÖFK att samla in 10 miljoner

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Som skåning följer jag fortfarande ganska noggrant svensk seriefotboll i medierna. Redan som liten skånepåg kollade jag ofta HIF på Olympia med min far och morbror.

Fotbollen är för mig en tradition från den tiden. Numera läser jag mest sportsidorna i tidningarna. Det får räcka. Och VM-fotbollen på tv.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Idag är idrotten helt annorlunda än på den gamla goda tiden. Nu handlar det väldigt mycket om spelarövergångar och pengar. Var finns för övrigt lagens och klubbarnas identitet idag?

Jag har också då och då följt Östersunds FK i pressen. Tyvärr har Östersunds FK under åren varit tvungna att kämpa med olika (ekonomiska) svårigheter. Vad jag kan komma ihåg har det handlat om problem med både spelare och ledare i klubben. I år har klubben spelat i Superettan.

Annons

För bara ett par veckor sedan lyckades ÖFK säkra kontrakt för spel ytterligare ett år i Superettan. Men glädjen blev inte långvarig. Redan dagen därpå ryktades det om konkurs för ÖFK och 10 miljoner kronor saknades i kassan för elitlicens.

Efter ytterligare en vecka hade Östersunds FK plötsligt samlat in de saknade 10 miljonerna. Oj, vad jag blev förvånad! Hur kunde klubben samla in så mycket pengar på bara cirka en vecka? Det är ju otroligt och ofattbart! Det gick verkligen snabbt.

Med bara timmar kvar till ödesmötet – ÖFK har fått in 10 miljoner (21 november)

Och ett par veckor senare godkändes också Östersunds FK:s licensansökan. Alla spelare och medlemmar är superglada och nöjda.

Licensnämnden efter beslutet: ”Deras plan är inte orealistisk” (5 december)

Annons

Tänk om det hade varit lika enkelt att samla in extra 10 miljoner kronor i bonus till sjukvården eller polisen i Östersund och Jämtland? Det hade säkerligen varit behövligt.

Inom idrotten är det tydligen bara att trolla fram kosingen, eller hur?

C-G Pernbring

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan