Annons

Annons

Annons

Kälarne

Minnesord: May Jörgensen, Hällesjö

May Jörgensen i Hällesjö har avlidit i sitt hem den 11 december. Hon blev 82 år gammal.

Annons

Vår älskade sambo, mamma, mormor och farmor har lämnat oss i stor sorg och saknad.

May växte upp i Köpenhamn under andra världskriget, som dotter till Edel och Edgar. Vid sin sida hade hon syskonen Lis, Bo, Per och Sys.

Redan som flicka gick hon helst barfota trots att hon bodde i en stad. En inställning som har färgat hela Mays liv. Hon har gått sin egen väg och vågat och provat allt möjligt.

Annons

Annons

May bodde många år vid skog och hav i Danmark och flyttade så småningom till Hällesjö i Östjämtland. Här har hon älskat skogen och djurspåren, växterna, fjällen och sina vandringar. Hennes barn har från späd ålder fått följa med både på fjällstrapatser, svamp- och bärplockning och friska dopp i svala skogstjärnar.    

Men hon har inte slagit sig till ro med det. Hennes liv har präglats av många och ofta spontana resor. Bland annat Indien, Kenya och olika vandringsresor.

Hantverk har varit en stor del av hennes liv. Hon har växtfärgat garn, vävt, stickat, skapat i keramik, näver och tovade alster. I flera av slöjdämnena har hon också undervisat.

May har arbetat som ambulanssjuksköterska och som vårdbiträde.

Med barnasinnet i behåll hela livet har hon agerat skogsmulle, dansat zumba, sjungit i kör och varit mycket intresserad av andlighet och hälsa. Hon har också varit aktiv i Miljöpartiet.

Ända fram till sin död har May varit fysiskt aktiv med yoga, långa promenader och varit ledare för vattengympa i Kälarne simhall.

May lämnar efter sig sin livskamrat Hans-Erik, sina barn Bue, Lærke, Jon, Randi, Petter och Siri samt elva barnbarn och katten Blåbärskungen.

Barnbarnen var hennes allra största fokus och de fick hennes villkorslösa kärlek. Hon kunde leka i timmar och hade bottenlös fantasi när det gällde att hitta på nya lekar.

Detta är var May kom ifrån. Vi vet inte var hon är på väg. Men vi hoppas att hon dansar zumba och känner sig fri.

Familjen genom Randi och Siri

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan