Annons

Annons

Annons

Östersund

Minnesord: Ove Andersson, Östersund

Ove Andersson, Östersund, har avlidit i en ålder av 83 år.

Annons

Han föddes i Åkersjön och var äldst i en syskonskara på sex syskon. Familjen flyttade till Tornäs i Föllinge 1952.

Efter skolgången och konfirmationen hjälpte han sin far med att köra timmer i skogen med häst, vilket var ett tungt arbete. Han provade även på att vara springpojke en kortare period på Wedemarks konditori. Därefter väntade militärtjänstgöring på A4.

Annons

Ove utbildade sig sedan till snickare, vilket kom väl till pass för att förbättra och renovera husen på hans älskade Fyringen. Den stuga som varit hans allt i livet där han lagt ner all sin själ.

Annons

1964 gifte han sig med May Häggblad och flyttade då till Hammerdal. Där arbetade han som snickare för Nissemark till dess familjen flyttade till Östersund, 1970. Där fortsatte byggandet en tid, bland annat var han med när Östersunds sjukhus byggdes.

Ove blev sedan anställd som reparatör på HSB. Det arbetade han med fram till 2006 då han fick sin första stroke, som gjorde honom halvsidesförlamad. Han var en otrolig kämpe, och tillfrisknade från stroken. Då var olyckan framme igen och nästa stroke kom 2016, vilken han inte riktigt hade samma förutsättningar att återhämta sig från.

Ove var en ärlig och rejäl människa som fick många vänner. Han och May hade ett stort intresse i dansen och han var även ordförande för PRO:s danser.

Hans största fritidsintressen utöver familjens älskade stuga som han vårdat så ömt, var jakt och fiske.

Han var även fisketillsyningsman i Åkersjön under många år.

Barnbarnen och barnbarnsbarnen stod honom nära och var viktiga personer för honom.

Den sista tiden kantades av sjukdom vilket gjorde att Ove tillbringade sina sista dagar på Brännagården, där han fått en fin omvårdnad av deras fantastiska personal.

Närmast sörjande är hustrun May, dottern Marina med familj.

Familjen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan