Annons

Annons

Annons

Ragunda

Insändare
Politisk lekstuga i Ragunda

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Man kan inte annat än undra om bredbandsutbyggnaden i Ragunda har övergått från att vara en demokratifråga om tillgång till bredband även på landsbygden, till att vara en politisk lekstuga.

Mikael Westin (C) om fiberbråket i Ragunda: ”Ingen kommer bli utan fiber” (21 december)

Annons

Annons

Det är svårt att se det senaste utspelet på annat sätt än att man vill visa att jag/vi minsann kan ordna ett bättre avtal än mina företrädare. Då spelar det ingen roll att övriga kommuner gjort bedömningen att detta uppfyller alla krav på stadsbidrag, Ragunda vet bättre.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

På samma sätt med kommunens kostnader; övriga kommuner har gjort bedömningen att detta i längden inte innebär att det i stort går jämnt upp, men Ragunda ska ha sin kompensation på en gång.

Alltså lilla Ragunda ska minsann visa övriga, betydligt större kommuner, att det är vi som sitter på all kunskap och därmed är lämpade att snabbt ordna ett nytt avtal, oavsett om det innebär att existerande bredbandsanslutningar upphör och arbetet med nya avstannar. Huvudsaken är att vi har visat att vi vet bäst.

För att även Ragunda kommun ska få bredband, finns nog ingen annan lösning än att bita i det sura äpplet och skriva på avtalet. Det finns andra frågor man kan visa handlingskraft i.

Väntar på bredband

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan