Annons

Annons

Annons

Östersund

Debatt
KD: Nu måste S ta tag i skamfläcken busstorget!

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Nytt år och Socialdemokraterna styr Östersunds kommun. Ett parti som fick ett dukat smörgåsbord efter Alliansens renovering av kommunen 2018–2022, av rost, röta och svag politik under socialdemokratins tidigare styre.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

En Allians som även tog tag i skamfläcken Gustav III:s torg, i folkmun busstorget. Alla partier var överens om att det var dags att utveckla stadskärnan.

I november 2020 startade Destination Östersund en ny satsning, Purple Flag. Syftet var att skapa förutsättningar för en ekonomisk och socialt hållbar stadskärna med ett varierat utbud av upplevelser och aktiviteter efter kontorstid, kvällar och nätter.

Annons

Annons

Purple Flag började med en trygghetsvandring i centrum, en vandring som konstaterade vad över 30 års förfall av torget inneburit i form av otrygghet, mörkt, allmänt inbjudande, skräpigt, skitigt.

Den 9 september i fjol skedde en ny trygghetsvandring arrangerad av Destination Östersund, jag deltog! Resultatet i sammanställning av vandringen är vad gäller busstorget nedslående.

Omdömen som otryggt, mörkt, skitigt, stökigt, eftersatt underhåll, ostädat med spyor och urin gav ett omdöme som lindrigt sagt är för snällt – busstorget är under standard. En fortsatt skamfläck mitt i vår vackra stad.

Arbetet med att skapa ett nytt och tryggt Gustav III:s torg sköts efter många turer i sank av just socialdemokraterna, vilket man torgförde 30 juni. De som under sina över 20 år vid makten i kommunen inte gjort någonting för att trygga torget!

Socialdemokraterna ville inte överklaga den senaste domen och detta ledde till att även andra partier backade. Marcus Åslings ledare från 30 juni är synnerligen välskriven över det moment 22 som nu vilar över busstorget!

Domen om busstorget är bedrövlig och ska överklagas (30 juni 2022)

Annons

Nu är det dags för den styrande socialdemokratin i Östersunds kommun att lämna det dukade smörgåsbordet och ta tag i ett över 30 år egenskapat samhällsproblem, busstorget! Destination Östersunds sammanställning av trygghetsvandringarna utgör ett perfekt underlag för konkreta och effektiva åtgärder!

Dags att visa handlingskraft – eller ser vi en kommande mandatperiod med fortsatt förfall och otrygghet?

Kristdemokraterna sätter trygghet i centrum som viktigt för våra medborgare. Busstorget måste prioriteras i trygghetsarbetet!

Stephen Jerand (KD) gruppledare KD Östersund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan