Annons

Annons

Annons

Frösön

Minnesord: Inger Björkebaum, Frösön

En omtänksam och kärleksfull syster lämnade oss, när Inger Björkebaum gick bort en kort tid före jul.

Annons

Inger föddes 1945 i Östersund som nummer två i en barnaskara på fem, och det är lite av en gåta hur mor och far, Anna och Rune, som båda var heltidsarbetande företagare, orkade ta hand om och fostra en så stor familj samtidigt.

Inger var vetgirig och ambitiös och inom en relativt kort tidsram blev det studier på så skilda ställen som Östersund, Häggenås och Uppsala. I Östersund gick hon barnskötarutbildning samt studerade på Ungdomsledarinstitutet. Uppsala universitet bidrog med miljövårdsutbildning och juridisk grundkurs och i Häggenås genomförde Inger en möbelsnickarutbildning med siktet inställt på en framtid inom den branschen.

Annons

Annons

Inger var något av familjens globetrotter med lägerverksamhet och arbete med barn och ungdomar i USA. Senare blev det anställning hos Vingresor och Snöresor i Bulgarien och Österrike. Hemtrakterna lockade och hon började jobba på Blåsjöns Fjällhotell, där hon även träffade sin blivande make Kurt Formler, med vilken hon senare fick sonen Jon.

Tillsammans drev Inger och Kurt under ett trettiotal år en större blomster- och grönsaksodling i Fiskviken, Offerdal, under namnet Året runt-grönt, innan det blev dags för bygge av villa i Torvalla, Östersund och även pension. Tyvärr drabbades Inger av Alzheimer och så småningom blev boendet Bonden hennes hem.

De många olika utbildningar och arbeten som Inger ägnade sig åt och som även var fler än de ovan nämnda, speglar mycket väl hur hon var. Inger var nyfiken på livet, var allsidig, hade ett brett samhällsintresse, och var alltid omtänksam och intresserad av människor med olika profession och bakgrund.

Ingers kristna tro växte sig allt allt starkare allt eftersom åren gick, och Inger skulle nog själv hellre formulera sin bortgång som att hon i stället flyttade hem, till en rikare tillvaro i livet efter detta.

Slutligen vill vi sända en eloge till personalen på boendet Bonden, som med stor omsorg och värme tog hand om Inger, så att hon fick ett värdigt liv även under de sista åren, som var så svåra för Inger.

Sven Björkebaum med syskon

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan