Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
ÖSK:s skidområde bara till för eliten

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

ÖSK-området har gått från att ha varit Östersunds bästa anläggning för fritid och friskvård för allmänheten, till att bli ett ställe utan möjlighet till omklädning, dusch, bastu och vallabod.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Annons

Annons

Nu är det enbart ett tillhåll för eliten och de som ser sig som sådan. Men då måste du betala för det som tidigare var gratis.

Man måste kunna försvara att det är så jäkla dyrt att spåra för eliten, att gemene man måste subventionera det. Det vore intressant att veta om och vad eliten betalar för ÖSK:s spår. De borde få betala mer än vad allmänheten gör som inte klarar av den avancerade skidterräng som elitbanorna går i.

Utgångspunkten borde vara att man inte betalar mer än att det står i proportion till hur mycket av skidanläggningen man använder. Det är ju bara den spårningen man är beroende av och då ska betala för.

Jag tycker att detta är åt helvete. Här har man förstört en lokal nära centrum, en friskvårdsanläggning på gångavstånd för folk i centrala Östersund, där man gratis kunnat bedriva den friskvård alla behöver, utan att behöva använda en bil för att ta sig flera kilometer bort, som till Spikbodarna.

Där borde man ha en gratisbuss som går tur och retur Östersunds centrum flera gånger om dagen. Sedan borde man anlägga bastu, omklädningsutrymmen och vallabod. Dessutom borde man ha ett fik. Sedan skulle man ha en solaltan kopplat till fiket.

Allt detta som en kompensation mot denna elitsatsning som förstört ÖSK för gemene man.

Pelle O

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan