Annons

Annons

Annons

Östersund

Debatt
Svar från S: Vi ser över möjligheten med fler öppna hallar

Text

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Svar på ”Öppna hallarna och låt ungdomarna röra på sig!” (9 januari)

Östersunds kommun växer och vi vill också växa och bli fler, vilket är bra. Det innebär att det blir fler barn och unga i vår kommun som också har ett behov att kunna nyttja sin fritid till vila, lek och fritid. Detta är också en av barnkonventionens regler som beskriver barns rättigheter.

Annons

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Det finns ett behov bland olika föreningar som vill att våra anläggningar ska vara öppna året runt eller att de ska öppnas några veckor tidigare eller stängas senare än planerat. Det finns flera exempel på föreningar som ser möjligheter att bedriva verksamhet även under perioder som i dag är stängda, som till exempel sportlov, jullov och sommarlov.

Det är klart att det kostar pengar att öppna tidigare och det behövs fler anställda för att kunna hinna med de uppgifter som följer med. Vi socialdemokrater ser inte detta som en kostnad utan som en investering i barn och ungas hälsa som stärker gemenskapen till att också få en meningsfull fritid för alla.

Vi socialdemokrater i kultur- och fritidsnämnden tog därför ett initiativ i maj till att låta förvaltningen se över möjligheter till att öppna upp våra hallar och kanske också tidigarelägga och förlänga vissa anläggningar. På nämnden i januari kommer vi att få en återrapportering på detta.

Vi har också under tiden i opposition drivit frågan om en etablering av Fritidsbank, där det ska finnas möjligheter att fritt låna utrustning för olika aktiviteter och sedan lämna tillbaka, precis som på ett bibliotek. Detta är också på gång och extra pengar i budget är avsatta för att starta upp detta arbete.

Annons

Annons

Dessa två investeringar tillsammans kommer att ge fler möjligheter så att fler barn och unga får en meningsfull fritid och möjliggör för ett rikare och friskare liv.

Socialdemokraterna i kultur- och fritidsnämnden

Maria Nerpin, gruppledare

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan