Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
När personalen slutar riskeras patientsäkerheten på sjukhuset

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Insändare riktad till er som sitter i ledningen för Region Jämtland Härjedalen. Och med det menar jag er som har det övergripande ansvaret.

Vill börja med att hänvisa till ett av era senaste förslag på sjukhuset. Att lungan, hema eller endokrina ska flytta sex vårdplatser till hjärtenheten. Att ni struntar i oss i personalen det vet vi redan. Detta har ni visat vid många tillfällen, under flera års tid. Vi är ju alla ersättningsbara eller hur?

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Kompetent personal verkar inte viktig att behålla. Tänker på lungavdelningen som ni lyckades splittra och där merparten av personalen som var specialister på denna patientkategori sa upp sig, inklusive enhetschef på avdelningen.

Annons

Annons

Frågan jag vill ställa till er är inte hur kan ni strunta i personalen, utan hur kan ni strunta i patienterna?

Det alla avdelningar verkar sträva efter är att patienter får vara inneliggande på den avdelning där personalen har kompetens för att kunna sköta patienterna. Sedan fungerar det ju inte alltid i praktiken. Överbeläggningar är inte optimalt, eller att till exempel infektionspatienter hamnar på annan avdelning för att det inte finns vårdplatser på infektion.

Detta händer ofta på avdelningarna inom slutenvården. Men alla patienter som behöver vård ska naturligtvis få den. Det tycker även vi som jobbar på sjukhuset. Och även om vi inte verkar vara så viktiga för er i ledningen, så är patienterna viktiga för oss. Och i många fall, vi för dem.

Patientsäkerheten brister dock i vissa fall, som när det är för lite personal i förhållande till inneliggande patienter. Många som jobbar inom slutenvården oavsett yrkeskategori gör nog sitt yttersta för att vårda alla patienter oavsett sjukdomstillstånd. Fler patienter är ju också äldre och multisjuka.

Men finns bemanningen på golvet som krävs för att kunna erbjuda en patientsäker vård? Kanske den gör det på vissa avdelningar, men det finns rejäla brister när det gäller den biten på andra avdelningar.

Och som ni själva är inne på, det råder brist på personal och det är svårt att rekrytera till regionen. Kompetent personal har sagt upp sig. Personalflykt har blivit så vanligt förekommande på sjukhuset att ingen längre blir förvånad när kollegor säger upp sig. Det är mer förvånande när kollegor väljer att jobba kvar.

Annons

Annons

Är det kanske dags för er som sitter med det övergripande ansvaret över regionen, att börja rannsaka besluten ni tar? Har ni själva orsakat en hel del av uppsägningar av personalen? Ja, såklart har ni det. Gör om och gör rätt. Ni kanske till och med kan locka tillbaka erfaren personal, som akuten lyckades med.

Patientsäkerhet borde vara en självklarhet. Men så är det inte inom slutenvården. Vi släcker bränder varje dag. Och fortsätter med det alla dagar i veckan.

Vilka blir mest drabbade när säkerheten brister? Naturligtvis patienterna och deras anhöriga. Men patienterna kanske inte är viktiga de heller, vad vet jag. Det är nog bara ert samvete som vet det.

Eva, skyddsombud och undersköterska

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan