Annons

Annons

Annons

Frösön

Insändare
Sorgligt att cykelbanan på Vallsundsbron inte plogas

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Öppet brev till Svevia Krokom, Trafikverket och Östersunds kommun

För oss som bor på Annersia och önskar cykelpendla är framkomligheten på Vallsundsbrons cykelbana central. Hittills i vinter har plogningen av cykelbanan över bron varit under all kritik (något som även andra påpekat i insändare till ÖP).

Annons

Annons

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Häromdagen var cykelbanan på Annersia från Slandrom till bron, liksom cykelvägarna på Frösön, oklanderligt plogade och vägbanan över bron helt ren. Men brons cykelbana var oplogad.

Med en plogvall från körbanan, lutande vägbana och ofta spårigt från alla som försökt cykla, blir det rent av läskigt att cykla över. Trots att jag är en van vintercyklist, därtill med elcykel, har jag dagar som denna svårt att ta mig över bron.

Enligt vad jag förstår är cykelbanan över bron klassad med högre prioritet för plogning än vägbanan i Trafikverkets dokument – trots detta verkar denna cykelbana bortglömd.

Det känns sorgligt att staten lagt mycket pengar på en fin cykelbana på Annersia om denna bara ska kunna användas sommartid på grund av otillräcklig plogning. För klimatet, luftkvaliteten i stan och folkhälsan är det önskvärt att förutsättningarna för cykelpendling in till Östersund underlättas så långt möjligt.

Kanske kan Östersunds kommun ge i uppdrag till den som plogar cykelvägarna så fint fram till brofästet på Frösösidan, att även ta en vända med plogen över bron? Det torde inte ta allt för mycket tid i anspråk, men skulle underlätta oerhört för kommunens cykelpendlare till och från Annersia.

Karin

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan