Annons

Annons

Annons

Östersund

Minnesord: Bengt Jernunger, Östersund

En älskad make, far, aajja och farfar har gått bort den 1 januari, 85 år gammal.

Annons

Bengt Jernunger föddes i Katrineholm 1937, där han bodde med sina föräldrar tills familjen flyttade till Gävle och senare till Västerås. Efter studier på konstfack och militärtjänst med utbildning till reservofficer landade Bengt i Östersund.

1964 träffade han sin blivande hustru Eva, de gifte sig 1969 och fick tillsammans sönerna Jesper och Jonas.

Annons

De bosatte sig i villan i Odensala där de fick många fina år tillsammans.

Annons

Bengt var bildlärare och brann för olika projekt. Han var med och startade upp samt utvecklade medieprogrammet på Wargentinskolan, där han var yrkesverksam fram till sin pension. Han var en engagerad och omtyckt lärare. Bengt arbetade också som frilansjournalist för olika tidningar där han fann stor njutning i att skriva och med egna bilder berätta om jakt och fiske.

Bengt tyckte om att vara ute i skog och mark, speciellt sportfiske var en stor passion. Sommaren 2014 åkte Bengt med hela familjen och barnbarn till Härjedalsfjällen där han fick återuppleva gamla minnen, fiskevatten samt visa fiskeplatser för barnbarnen och på kvällarna kom många fiskehistorier.

Han tyckte om att jaga både älg, hare och rådjur vilket han var med på så sent som i höstas.

När familjen köpte stugan i Överböle, Hammarstrand väcktes även intresset för växter och odling fram. Vid sidan av jakten tog detta upp det mesta av hans tid med planering, odling och aktivt engagemang i olika trädgårdsforum. Att laga mat låg också Bengt varmt om hjärtat, han tyckte om att laga både husmanskost samt finare middagar och han tyckte om att prova nya recept.

Hundar har också alltid varit en stor del av Bengts liv. De första hundarna var stövare och de senaste åren jagade och spårade han med taxar.

Annons

Redan i Gävle började Bengt i scouterna där han var aktiv i många år. Under åren hann det bli många andra föreningar där han deltog med stort engagemang.

Bengt har tillbringat mycket tid tillsammans med sin familj; makan, sönerna och deras familjer. Han var väldigt mån om oss alla.

Familjen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan