Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Popplarna gör inte många glada

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

De flesta instämmer nog i den insändare som nyligen publicerades om bland annat pilarna och popplarna längs Norra Strandvägen på Frösön.

Plantering av popplar exempel på ”biologisk enfald” (8 januari)

Annons

Annons

Trottoaren på gatans östra sida ligger under pilarnas mycket täta och förmörkande kronor och har breddats något för att kunna benämnas cykelväg.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Kommunen har byggt många bra cykelvägar med bra sikt och bredd, dock inte längs Norra Strandvägen. Cyklar är i dag lätta och välbyggda samt flerväxlade, vilket innebär högre hastighet samtidigt som man ofta har en påhängsvagn för barn. Det kräver breda cykelvägar med bra sikt, då även till exempel trehjuliga handikappskotrar ska ha plats, liksom mopeder klass 2.

De stora popplarna i badviken gör heller inte många glada med på våren nedfallande klibb, enorm lövfällning och nedfallande torra grenar, varav en del som hänger över gatan är som mindre träd. Skulle olyckan vara framme skulle de kunna brytas och falla ner på både människor och parkerade fordon.

Av någon anledning klipps och krattas inte den här ytan, vilket sker där pilarna står trots att vägstumpen in mot piren är det enda som skiljer ytorna åt.

KM

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan