Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Vart ska alla ta vägen när det byggs på Remonthagen? (med svar)

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Står och tittar ut från balkongen på Ryttarvägen. Slås av att så många så här på förmiddagen åket runt runt i välpreparerade spår. Alldeles gratis är det också.

Det är lätt att ta sig hit. Man kan gå cykla åka buss eller ta bilen. En stor parkering finns i anslutning och det är gratis upp till åtta timmar.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Jag ser kullen där det åks pulka och jag ser dungen där det finns en grillplats som används flitigt. Jag ser barn och ungdomar som åker skidor på idrottslektionerna. Inga skidor – ej godkänt idrottsbetyg. Och det ni, detta bara på dagtid! På kvällarna åks det lika mycket i elljuset.

Annons

Annons

Allt har sitt pris och nu finns planer på att bebygga området. Ett argument är att det ska vara tillgängligt för Östersundsborna. Kom hit och titta och delta i friluftslivet om du inte gjort det. Så många som använder Remonthagen i dag – var ska dessa vara när alla bostäder byggs?

ÖP har tidigare berättat om planerna och publicerat en skiss över hur området är tänkt att se ut: Se ritningarna: Stadsnära odling, växthus och bageri – ny stadsdel tar form (23 december 2022)

Så här ser skissen ut för nya Remonthagen. Den är gjord av arkitekten Kjell Forshed och presenterades i oktober. Den har i vissa delar ändrats något utifrån de inkomna synpunkter som har lämnats in av grannar och intresserade. Den nya stadsdelen är utformad i tre bostadsgrupper, den norra den västra och den södra, som placeras invid det gröna fältet som ska bevaras. Husen ska ha träfasader och parkering ska ske i trälador. De tre delarna knyts ihop i ett torg där det bland annat ska finnas kafé och växthus.

En annan fördel är att här finns plats för alla generationer. Såg just min 84-åriga granne komma hem från sina rundor. Samtidigt kämpade en mamma på med att lärs sitt barn i 4-årsåldern att ta första skidskären.

Känner mig sorgsen. Flyttade tillbaka till stan efter 40 år för att jag ville ha just det jag har i dag. Vet att fler än jag gjort så. Välkomna upp och se vad vi kan gå miste om.

Annons

Sorgsen

- - -

Svar direkt:

Tack för dina synpunkter.

Annons

I JLU-projektet är dialog det vi värderar högst och vi har en fortsatt dialog med grannar och intressenter i syfte att fortsätta förbättra konceptet Nya Remonthagen.

I artikeln från ÖP 23 dec 2022 finns ytterligare information om hur vi jobbar med flera av de frågor som du lyfter.

Vi värderar dina åsikter och idéer och tror att de kan berika projektet. Du är välkommen att höra av dig direkt till mig.

Tack på förhand!

Kevin Denham, projektledare Jamtli Living University (JLU)

Remonthagen.

Bild: Lars Ljungmark

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan