Annons

Annons

Annons

Krokom

Insändare
Blir det verkligen billigare?

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Såg artikeln om att Jonas Törngren ska sluta som kommundirektör i Krokoms kommun.

Krokoms kommundirektör slutar: ”Det är jättetråkigt” (12 januari)

Annons

Annons

Jag har ingen åsikt om det är bra eller dåligt, däremot funderar jag på om det blir billigare för kommunen som man hävdar.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Enligt artikeln ska 90 procent av lönen utgöra konsultarvode via fakturering från Jonas Törngrens privata bolag. Det förklaras också att han ska jobba 90 procent åt kommunen, resterande 10 procent ska han jobba i sitt eget bolag.

Det borde i praktiken betyda att det inte alls blir billigare, för någon annan ska förmodligen göra de resterande 10 procent som krävs av tjänsten och få betalt för det. Eller kan det vara så att det räcker med en total insats på 90 procent för att göra kommundirektörens arbete?

Utöver det kan man också fundera på om det finns någon annan i kommunen som kan jobba 10 procent med 10 procents lön och vara tillfreds med det. Det kanske åtminstone behöver vara en tjänst på 25 procent för att någon ska ställa upp?

En annan fundering är om inte kommunen behöver upphandla en konsult via lagen om offentlig upphandling? Jag kan tänka mig att det finns flera kandidater som känner att de har den kompetens som krävs och skulle vilja lämna anbud på ett sådant uppdrag. Då kanske det stämmer som Maria Jacobsson menar, att det blir billigare för kommunen!

Skattebetalare i Krokoms kommun

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan