Annons

Annons

Annons

Strömsund

Minnesord: Ivar Sennvall Strömsund, 85 år

Vår älskade Ivar Sennvall har stilla insomnat efter lång tids sjukdom i en ålder av 85 år. Han är i ljust minne bevarad.

Annons

Ivar föddes i byn Fjäl, Jämtland den 3 mars 1937. Han växte upp tillsammans med storasyster Ingrid och lillebror Sven-Olof. Ivars föräldrar Hilding och Ingeborg (Bojan) drev ett lantbruk.

Efter folkskolan vid 13 års ålder började Ivar arbeta i skogen som brosslare och sedan med stämpling. Tidigt delade han faderns jaktintresse och sköt sin första älg vid 15 års ålder. Tyvärr drabbades fadern Hilding av sjukdom vid denna tid och avled. Förlusten drabbade familjen hårt och man blev till slut tvungen att sälja gården. Bojan flyttade med sina barn till Strömsund där hon var född och hade sin släkt.

Annons

Annons

Lumpen avklarades på I5 i Östersund där Ivar bland annat utvecklade sitt stora intresse för tävlingsskytte. 

Ivar studerade på Hållands folkhögskola 1958-60. Där träffade han också sin blivande hustru Eivor som kom från Björkvattnet. Sedan bar det av till Gaza för tjänst som FN-soldat och FN-polis på Cypern. Ivar tog därefter rälsbussen den långa vägen till Malmö för att utbilda sig till polis. Därefter fick han anställning som poliskonstapel i Strömsund.

Ivar och Eivor gifte sig 1965 i Gäddede kyrka. 1967 stod villan i Strömsund klar för inflyttning, också samma år som dottern Maria föddes. Två år senare kom sonen Pär-Olov.

Ivar har alltid trivts i skog och mark, på fjällturer med familj och vänner. Bär- och svampplockning på hösten och vintertid blev det motionsåkning på längdskidor. Älgjakten i Russvattnet och Björkvattnet var ett av hans stora intressen, som följt honom genom hela livet. Det blev också en minnesrik jaktresa till Sibirien.

Ivar deltog i många skyttetävlingar runt om i landet för Strömsunds skyttegille och senare var han djupt engagerad i föreningens barn- och ungdomsverksamhet som ledare. Han var också aktiv medlem i Lions klubb i Strömsund.

Andra stora intressen har varit snickerier och byggnationer av olika slag i snickarboden och gärna på gården i Björkvattnet där han vistades nära natur och fjäll. Ivar var händig med det praktiska och var engagerad i mycket och gav gärna hjälp, stöd och medkänsla varhelst det behövdes.

Annons

Annons

Han visade många vänlighet och engagemang och satt gärna i samtal med vänner och bekanta runt kaffebordet, helst med något gott bakverk till.

Vi tänker på Ivar med värme och tacksamhet och han kommer alltid att finnas kvar i våra hjärtan.

Familjen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan