Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Svar: Motståndet gällde Diös plan – inte att torget förändras

Text

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Stephen Jerand (KD) målar i lokalpressen upp en bild av busstorget i Östersund som vore det något som liknar den ökända knarkparken i Zurich.

KD: Nu måste S ta tag i skamfläcken busstorget! (5 januari)

Annons

Annons

Jag misstänker att avsikten med hans skrämselargumentation är att få östersundarna att förstå att den enda räddningen för platsen, Östersund och medborgarna, är att torget byggs om enligt Diös plan.

(Har du något att säga? Här kan du enkelt skriva och skicka in en insändare eller debattartikel.)

Det är uppenbart att det bland vissa av våra politiker finns en djup besvikelse över att planerna fick nej hos Mark-och miljödomstolen, och att man trots detta nej, samt ett tydligt motstånd hos stadens medborgare, ändå vill genomdriva förändringen enligt tidigare överenskommelse. De yttranden som kommit från bland annat centerledningen talar i den riktningen.

Vad tycker du ska hända med busstorget?

Det är dock viktigt att komma ihåg att det stora flertalet personer, som i insändare och inskickade synpunkter till kommunen, inte motsatt sig en förändring av torget. Man har däremot motsatt sig en förändring som den såg ut enligt Diös plan.

Annons

Medborgarnas synpunkter har handlat om hänsyn tagen till stadens topografi och småskalighet, hänsyn tagen till den öppna ytan som torget utgör, en vettig lösning på den framtida kollektivtrafiken och sist, men absolut inte minst, hänsyn tagen till medborgarnas önskan om dialog kring hur vi faktiskt vill ha det torg som vi alla har en relation till.

Inför valet talade bland annat vårt nya kommunalråd Daoson (S) om vikten av medborgardialog. Det är dags att visa detta i handling nu innan man eventuellt återupptar förhandlingar med Diös.

Anita Roos, Torvalla

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan